Gårdagens konstigaste

Jag står vid busshållplatsen och väntar på bussen till Hökarängen när en kvinna som sitter och väntar på samma buss kommer fram till mig och frågar om hennes ben ser håriga ut eller om de är okej.

Frågan är ju om, med två minuter tills bussen kommer, jag hade svarat att "ja, det gör de", vad hade hon gjort? Gått tillbaka hem, rakat benen och tagit en senare buss? Eller åkt ändå, och tänkt på sina håriga ben hela kvällen?

(Jag ville för övrigt säga henne att "nej, men du kunde kanske ha köpt klänningen i rätt storlek istället för minst en storlek för liten". Det gjorde jag inte, för det hade inte varit speciellt snällt, och jag var på bra humör... Dessutom hade jag aldrig vågat...)

Så här kan det bli...

...när man har ett par skor som glappar lite för mycket, vilket gör att man inte kan gå normalt i dem.
Lite svart band, nål och tråd, och så blev resultatet så här:


Idag på tunnelbanan har jag sett:

En nunna klädd i en klarblå nunnedräkt.

En buddhistmunk.

En otroligt snygg kille med en katt i bur.


Dessutom har jag gått till bussen, känt mig svimfärdig, och efter lite snabb räkning kommit fram till att jag inte ätit på drygt 20 timmar. Sunt... 

Kungsträdgården en onsdag i juni

(Jag gillar att skriva i punktform, så jag fortsätter med det.)

Intryck:

* Scouter som grupp innefattar en större andel rejält töntiga människor än människor i allmänhet.
* Det innebär inte att alla som någonsin varit scouter är töntiga, eller att det egentligen är något fel på att vara en tönt om man trivs med det.
* Scouterna har till och med ett eget coverband, som inte kan texterna till låtarna de framför. 
* Dessa människor ("The Jingies"?) har gjort en egen text till "Let me entertain you" av Robbie Williams där refrängen går någonting i stil med: "Är du redo? Alltid redo!".

* Gillar man Lasse Lindh så ska man vara typ 15, tjej, och ha "en egen stil" (läs: klä sig precis som alla andra i samma ålder med samma musiksmak).
* Jag kände mig gammal och tråkig...
* Lasses flickvän hade stickade tumvantar, så kallt var det.
* Jag var troligen den enda i publiken som tyckte det var roligt när han kallade Härnösand för "skithåla" när han presenterade "Överlever du Härnösand så överlever du allt".

* Det är mycket tråkigt att världen känns som sådan att jag tackar nej till en öl av ett grabbgäng, inte för att jag helt enkelt inte ville ha en öl utan för att det inte känns helt tryggt att göra en sån grej.

Jag tittar på fotboll

Confederations cup i svt, U21-EM i tv4. Så mycket fotboll att jag nästan fick en överdos, där jag låg under filt i soffan och hade ont i magen (ibland är det inte så kul att vara tjej...).

Men kommentatorerna kan ju vara underhållande i alla fall:

"Sex är alltid bättre än fem."
Staffan Lindeborg uttalar sig om antalet mål i de första matcherna i confederations cup.

"Ibland är det smart att vara lite klurig."
Någon på tv4 anser att en finländare borde överdrivit sitt fall för att få frispark.

"Nu gäller det för England att anfalla och inte fortsätta försvara en ledning de inte längre har."
Smart? människa på tv4 förklarar förutsättningarna efter att Finland kvitterat.



Imorgon har Lasse Lindh gratisspelning i Kungsträdgården, och på fredag är det midsommar och jag ska tydligen till Sollentuna på fest.

Om jag någonsin börjar använda Lidingö-i:n - slå mig...

En illustrerad berättelse om att åka från Lidingö till Sköndal en måndagmorgon (tack och lov inte så tidigt som det ahde kunnat vara...)


Här börjar det, en busshållplats vid namn Hersbyholm. (Inte samma hållplats som jag gick av vid kvällen innan, den ligger, tror jag, några hundra meter åt andra hållet.)


Där kan man sitta och titta på det här huset en stund, eftersom man så klart gick till bussen lite tidigt (för att sitta ensam i en lägenhet inte är så sjukt kul det heller...) Buss 204 går 09.16 till...
    
Ropsten  Där Mäklarhuset försöker sälja hus med pool från reklampelaren.
Härifrån går röd linje 13 mot Norsborg. Kliv av den tunnelbanan vid  Slussen,

och byt till Grön linje (valfritt nummer) och åk till  Gullmarsplan.


Där kan man ta buss 188 till Sköndal
  men eftersom den inte går förrän om 20 minuter så gör vi ett annat val och tar  872 mot Tyresö och kliver av i  Norra Sköndal (eller det som syns på bilden är en bit av Sandåkraskolan, Norra Sköndal ligger åt andra hållet). Härifrån går det en buss in till Sköndal, eller så gör man som jag och tar en promenad på typ fem minuter...
   
Då kommer man från bild ett till bild två, där man kan gå in och dricka te och klappa katten, klockan är då 10.11.
En nätt tripp på 55 minuter. Vilket egentligen inte är mycket värre än att åka från Härnösand till Sundsvall, men ändå...

Saker jag skulle vilja göra

del 145 in an occasional series...

Dricka rödvin och gå igenom Moneybrothers skivsamling med honom....

http://www.sr.se/webbradio/?Type=broadcast&Id=1796470&isBlock=1

=)


Antingen fattar man varför jag tyckte det var roligt, eller inte...

Att någon kan prioritera sömn före mitt underbara sällskap?

Jag var hos Daniel igår, såg Sverige slå Malta (noterade att Kim och Zlatan inte är direkt vänner, och att de båda behöver klippa sig...) käkade pizza och godis. Samtalet  kretsade mycket mer kring fotboll - taktikval, byten, hur dåliga är egentligen Malta, vem är vem av bröderna Elm, och vem fan är Adam Johansson? - än det gjorde när jag såg Danmarksmatchen på samma ö några dagar tidigare.
Sen missade jag Lidingöbanan precis, så vad gör man när man sitter ensam och sockerkickad på en bänk och väntar på nästa tåg? Jo man ringer människan som råkar stå högst upp bland senast använda nummer... Människan som alltså ansåg att sömn var mer värt än att umgås med mig... Alltså höll jag honom vaken med sms hela vägen tills jag var hemma igen, bara för att jag kunde :P

Och apropå precis ingenting, varför kräver de leg när man hämtar ut paket, när det ändå inte är något som helst problem att hämta ut paket skickade till någon annan? (Min mamma hade köpt en ny skrivare som jag var och hämtade - vi har inte ens samma efternamn, men inga som helst problem alls...)

Måndagsöl is the shit

Det senaste dygnet har jag:

- Träffat Tor i Gamla Stan (kändes inte helt rätt, Tossi hör ihop med Härnösand inte Stockholm).

- Lite förvirrat letat oss från tunnelbanan till Magnus Ladulås (jag skyller på att jag inte vanligen brukar hänga i Gamla Stan att jag hittade så dåligt).

- Rivit sönder mina leggings mot ett bord.

- Vi hann dricka en var sin öl och beställa en andra innan Johan dök upp (efter förvirrad vägbeskrivning över telefon, och frågan "det är väl röda linjen till Gamla Stan?") från Lidingö.

- Klockan sju hade vi avklarat tre öl och Tor skulle ut till sin bror och laga dyr mat, jag tyckte det var trist att avsluta en trevlig kväll så tidigt, och eftersom jag och Johan inte fick följa med och bli bjudna på mat så hamnade vi av outgrundlig anledning på Lidingös (enda?) krog, tittade på ett öde Lidingö centrum och drack två öl till. Diskuterade den unge kockens troliga ålder, möjligen gjorde han någon form av praktik, jag glömde fråga hur gammal han var innan vi gick.

- Ätit sjukt goda pommes med bea vid en grill på Lidingö. Vilket alltså var fyllekäk före nio på kvällen...

- Träffat rumskompisen Paul (Pål?).

- Halvsovit mig igenom början (och sovit igenom resten) på en film som möjligen kan ha varit bra, men ingen vet... (Tragiskt hur tidigt vi somnade, egentligen...)

- Blivit upptvingad ur sängen strax efter åtta ("bussen går om 35 minuter"). Dessutom regnade det.

- Konstaterat matchande skor, men inte enats om vems som var snyggast.

- Halvsovit hela vägen tillbaka till Sköndal. 

Dessutom

Så har jag lyssnat på Savage Garden en hel del de senaste 24 timmarna. De är inte helt dåliga.

Och oavsett hur dåliga Sveriges herrar är på fotboll, så är ju en hel del av dem inte direkt fula - byte av tröjor på slutet tycker jag är en mycket fin tradition ;P 

Några konstateranden

- Det tar nästan en timme att åka härifrån till Lidingö, buss - 2x tunnelbana - buss...
- Det är kallare på dne ön än söder om stan.
- Det är inte helt kul att stå och vänta på någon på en busshållplats när man fryser... Och eftersom man inte hittar alls, så får man ju vackert stå kvar annars går man väl vilse...
- En bag-in-box rödvin för 128 kronor är en bra grej.
- Sverige suger i fotboll.
- Åldersskillnad kan man hitta på många pikar om.

Min telefon har kukat ur totalt. Alltså måste jag fan fixa en ny, typ. Och jag vill inte behöva lägga pengar på det!

Men det är sol ute, så jag tror att jag ska sova på balkongen en sväng. 
Och kanske pussa lite på Cleo om hon nu saknade mig när jag inte var här. 

RSS 2.0