Har i alla fall åstadkommit någonting idag =)

Jag har:

Gått upp tidigt, trots att jag egentligen inte behövde, och för en gångs skull lagt ner lite tid på hur jag ser ut. (Inte så att jag skitit helt i det under praktiken, men jag skulle säga att jag har brytt mig mer idag... Och mycket av de kläder jag har och gillar att ha på mig funkar inte riktigt i en skolmiljö (läs korta kjolar och jeans som består av mer hål än tyg ^^)

Lämnat in min vfu-bedömning, och har förhoppningsvis 30 fina, färska hp i ladok snart...

...ladok som jag kommer åt igen eftersom mitt portal-konto är aktiverat igen...

...så att jag kunde anmäla mitt examensarbete (med nytt ämnesval) och önska vfu till hösten.

Jag har också varit på IB och skrivit upp mig på jobbtider (14-18 på valborg... hur många svarar i telefon då?)

Jag har sökt jobb, så att jag kanske kan slippa sitta och ringa folk för att få in cash.

Jag har börjat på de sista kompletteringarna som behövs (för utbildningen, inte csn).

Och jag tror att det mesta kanske kan lösa sig.

Snart ska mitt asociala arsle släpa sig till spexet, för när jag inte har praktik så är det ju noll mänsklig samvaro annars. Men än så länge är det väl årsmöte, och jag har ingen lust, eller anledning, att vara där...


thedrowners.blogg.se

Bara för att... Jag håller med, men ändå inte, artisterna är inte de samma för mig, men ändå, ibland är jag också 17-årig popflicka =)
(När jag faktiskt var 17 så lyssnade jag på musik som var så långt ifrån det den här tjejen lyssnar på... Jag önskar att jag hade varit coolare med bättre musiksmak när jag var yngre.)

Lämna Brainpool ifred 

Jag äger Brainpool. Ingen annan har rätt att lyssna på dem. Det samma gäller Suede, Pulp och Radiohead. Håll era smutsiga Rihanna, James Blunt och gud vet vad - tassar borta!

Samtidigt som jag vill att alla ska förstå hur bra och coola och underbara The arcade fire och Placebo är så vill jag inte att alla andra ska gå runt och lyssna på dem. Det befläckar hela upplevelsen. Hela haha titta vad avant garde jag är som lyssnar på musik du aldrig hört talas om känslan.

Jag kallar mig indie, även om också jag har mina skamfläckar (en Britney Spears- och två Gyllene tider-skivor). Motsatsen till indie är mainstream. Indie är coolt och bra, mainstream är så... daimstrut. Så fort svenska folket får upp ögonen för någontig så blir det automatiskt mainstream och därmed mindre värt (the Björn Gustafsson syndrome).

HUR ska jag med gott samvete kunna lyssna på Kent när jag vet att på andra sidan stan sitter någon, som lyssnar på allt som är "inne" och som spelas på Rix FM, och lyssnar på just Kent? Besudlad, det är precis hur jag känner mig.

Mitt indiehjärta värker när jag hör hjärndöda 90talister, som aldrig förut hört talas om The cure och tidigare fnissat åt mig när jag lyssnat på dem, prata om hur bra signaturmelodin till Andra avenyn är. Klart den är bra, Robert Smith är ett geni! Och SVT hädar genom att missbruka hans musik. Hädar!

Meeen, varför måste du alltid vara så jävla speciell?

FÖR ATT MAINSTREAMPOP FÅR MIG ATT VILJA STRYPA KATTUNGAR. Därför. Så lämna Brainpool ifred i fortsättningen, okej?

Ond cirkel...

Jag blir asocial för att jag inte umgås med folk...
och jag umgås inte med folk för att jag är asocial...

VFU avklarad! =)

För om dom jäkla kryssen sitter över mitten på alla bedömningslinjer och ens handledare inte har skrivit några direkt negativa (allt kan ju inte vara perfekt... och något finns det väl alltid som kan förbättras...) saker om en, då kan väl inte ens miun hitta någon anledning till att jag måste komplettera den?!

Alltså är det 30hp och au2 fixat... finally...

Och jag kommer sakna de så liven, trots att de ofta var helt odrägliga... För de var ju rätt ofta riktigt söta också.

Och i en skön symbolik så fick jag skjuts in till Härnta av samma människa som körde mig in efter första dagen.


Nu var det bara allt annat då...

.....

Helt onödigt inlägg...

Bara för att jag har bytt bild =)

image29
Och så där ser den ut i stort format...

Less talking, more music

Eftersom det här är min blogg, så tänker jag använda den precis som jag vill...
Och just nu vill jag inte skriva inlägg om mitt liv, utan bara lägga in bra musik
(älskar youtube... men när andra mest verkar leta upp bisarra/roliga klipp så kollar jag musikvideor...)

Bright Eyes - First day of my life

(Det sista paret är absolut gulligast)

Markus Krunegård - Jag är en vampyr
"Hela världen är så underbar, om man är korkad, tom och glad"

Hästpojken - Caligula

Jason Mraz - I'm yours

Dagens bästa :)

Idag fick hela gruppen frågan om vilken deras favoritlåt var.
Så bland alla tjejer som svarade Amy Diamond, och killarna som svarade "vet inte" (*suck* standardsvar... de är 6 år, men ibland tror man att de närmar sig tonåren med stormsteg), så svarade iaf en tjej den här:



Cue tre vuxna som frågande tittade på varandra och henne och undrade om det ens var en låt som fanns.
Också jag då, som mest tyckte det var ett mycket otippat svar...
(Jag svarade förresten Jeff Buckley - hallelujah på frågan, var på jag fick höra att "den heter ju hard rock hallelujah!")

Fiona Apple - "Slow like honey"

Though dreams can be deceiving
Like faces are to hearts
They serve for sweet relieving
When fantasy and reality lie too far apart




Gå till http://last.fm och leta fram radion, välj en artist ni gillar eller en genre, eller whatever...
Och upptäck musik =)
(Sen kan man ju skaffa en användare själv, jag är inte allt för svår att hitta om man vill kolla in min musiksmak ;P Ni får själva gissa användaramnet :P)

Simskola, barndomsminnen och gammal såpa...

Praktiken går vidare... Det är ok, men min handledare är inget vidare, visst hon är trevlig och så, men hon är ingen handledare. Jag känner mig mer som någon form av vikarie som förväntas kunna allt själv redan och bara möjligen behöva hjälp med att hålla koll på regler och rutiner...

Men ungarna är ju söta i alla fall (de allra flesta :P).

Idag var vi dessutom i badhuset, för deras första lektion i simskolan... Simlärarna i Härnösand verkar vara unga och snygga, åtminstone de jag såg idag. Fast iofs, de två som faktiskt höll i lektionen såg väldigt unga ut. En av dem kan ha varit max 17... (borde inte han varit i skolan?). Men huvudläraren var helt klart snygg och i okej ålder ;P Själv fick jag inte bada, men satt bredvid och agerade lagom imponerad när tjejerna vågade doppa huvudet (håll för näsan, räkna till tre och så ner under ytan en halv sekund =)).


Och jag mindes för ett ögonblick där hur det var när jag gick i simskola (min lärare var inte ung, manlig och snygg, utan snarare en kvinna som i mina ögon var gammal men kan ha varit typ 30 max och som bar såna där jättelika "galonbyxor" som folk som flugfiskar har...). Men jag minns i alla fall att det var speciellt för att pappa kom och hämtade mig tidigare från dagis, och så åkte vi till simhallen, jag lärde mig "koka kaffe" och plocka upp saker från botten och pappa simmade längder i stora bassängen, sen gick vi till cafeterian och jag åt negerboll (det hette så...) och festis. Det här minns jag som underbara tider, och det är väl sånt här som gjorde att jag blev så mycket pappas flicka ;)


Intressant (?) fotnot: simhallen jag lärde mig simma i (och där jag senare tränade innebandy i källaren) var den som var "Tre Kronor" i tv-serien med samma namn... (här ville jag ha en bild, men jag orkade inte googla fram en från serien, men så här ser den i alla fall ut när den bara är farstahallen).


image28


Imorgon ska vi gå på teater. Undrar om vi stöter på Tony och Hasse?
(Själv är jag mest glad för att vi slipper skogen... Inte min grej...)


Älandsbro, galna 6-åringar och möte med gammal bekant

Jag har alltså vfu, i Älandsbro, i förskoleklassen. Och efter tre dagar är jag redan säker på att det är förskollärare jag vill bli. Herregud, jag tycker 6-åringar är för stora ibland... Ju yngre barn desto roligare, liksom (till en viss gräns förstås...).
Men idag var ungarna helt otroliga, ljudnivå som jag vet inte vad, kunde inte sitta still i två minuter (med ett par undantag - de där söta, tysta tjejerna i rosa som man alltid läser om när man läser om genus). Jösses, jag är trött...

På bussen hem (barnbiljett =)) mötte jag dessutom en gammal bekant, som jag sett en del Djurgårdsmatcher med. Hon ska till Norge och jobba i ett år. Jag påmindes mest om att jag måste kolla upp när DIF kommer till Sundsvall. (4 maj 17.00! Någon intresserad?)

image27

RSS 2.0