The weekend

Orkar inte direkt göra en detaljerad redovisning av helgen, men några grejer var väl:

30-årsfest som inkluderade lagtävling i bowling (jag var inte sämst i mitt lag!) och tacobuffé på bowlinghallen samt ett ordentligt party i Daniels lägenhet. Måste varit första gången på mycket länge som jag var en av de yngsta närvarande på en fest... Dessutom har jag träffat en hel del av Daniels släkt nu - varav flera stycken till och med bor i samma hus. Lidingö är småstad det med, bara närmare till den riktiga storstaden än andra.

Jag blev lite trött på singstar och att umgås mest med par som alla kände varandra, så jag slängde iväg ett sms till Rickard från Gävle som jag hade för mig var i Stockholm. Så sen drog jag in till stan och gick ut i Gamla stan med honom och några till. Alkoholen och jag var dock inte helt överens så jag mådde inte helt hundra vilket förtog en del av det roliga.

På väg hem så motarbetade SL mig - tunnelbanan var 20 minuter försenad, vilket betydde att jag missade nattbussen under den enda timme när det bara gick en buss på hela timmen... Så jag fick vänta 40 minuter. Framme halv sex på morgonen när krogen stängde tre (och vi hann med donken efteråt också) - lysande och inte Härnta direkt.

Ett ganska rejält misslyckat sms på natten (note to self: folk som du inte känner väl kan tänkas ta elakheterna på allvar och bli upprörda (eller det kan väl folk jag känner också iofs)) som jag fick ursäkta mig för (läs: skyll på Ricard ;P) under morgonen.

     

1: Daniel har lagat mat (enda gången under helgen) tillägg av pasta kommer.
2, 3: Utsikten från balkongen - fint värre på Lidingö =)
4: Kombinationen festklänning och bowlingskor är en höjdare.
5: Snacks på bowlingen - man märker på jordnötterna i mitten att vi inte är i Härnösand :P
6: Daniel håller tal? alternativt sjunger Främling =)
7: Slussen strax före 4 på morgonen, vänta på tunnelbanan är underhållande.

Stockholm - en iakttagelse

Varenda människa mellan typ 15 och 30 klär sig fan likadant (detta är möjligen sant överallt, men med tanke på mängden människor så blir det tydligare här).

Är du kille så kan du välja på indie-looken: t-shirt, tajta jeans, gympadojjor (gärna converse) och något längre hår som ska se avslappnat rufsigt ut (egentligen så har du ägnat evigheter åt att få det att ligga precis rätt) - du ska helt enkelt se ut som att du kunde hoppa in i typ Mando Diao när som helst. Har du invandrarbakgrund så går stilen något mer åt hiphop: det vill säga kläderna är mindre tajta, och du har bytt ut indie-killens converse mot adidas.

Är du tjej så ser du antingen ut som en kvinnlig motsvarighet till indie-killen, eller som blondinbella alternativt annan valfri modebloggare (som ju ser likadana ut hela bunten i alla fall).

Kom igen... revoltera! 

Lidingö har höghus i betong...

Där sitter jag nu. Bloggar och kollar Mythbusters (som jag sett förut).

Har varit på Stadion och kollat fotboll (vilket inte var överdrivet underhållande). Solen sken och det var trevligt, trots spelkvalitet och resultat.

Imorgon så ska jag festa järnet, och tydligen äta middag i en bowlinghall. Kan bli bra, hoppas jag =)

En lördag

Påskiaden - vi förlorade alla matcher stenhårt, men vi såg till att ha kul i alla fall. I stort sett alla andra lag verkade ta det hela på blodigt allvar, finalen var faktiskt nästan skrämmande. Det är liksom en studenttävling inte elitserien... I och för sig, var ju mängden studenter väldigt låg...
Vi fick pris för bästa utklädnad eftersom vi var de enda som hade brytt sig överhuvudtaget.

Sedan hem i vårsolen (rätt blåsigt, men bortsett från det så var det en väldigt fin dag igår), duscha, käka, sova och så göra sig redo för husfest på kvällen. Jag hade viss beslutsångest när det gällde att välja kläder, fick ihop det till slut, men jag avskyr när man står framför garderoben och bara kan tänka att alla ens kläder är fel fel fel...

Ja, sen fick jag ju då sällskap hem av en kille som dök upp på festen med ett par kompisar (utrustade med gästleg och allt). En okänd kille! På en studentfest i Härnösand! Och sen hände väl det som brukar hända i det läget ;P Tidigt i morse gick han när han trodde att jag sov, någonstans är det underhållande, men jag vet inte varför. Det har aldrig hänt mig förut, däremot har jag själv gjort vid något inte överdrivet minnesvärt tillfälle.

Så nu sitter jag här med te och lätt träningsvärk (fyra innebandymatcher när man aldrig tränar är rätt mycket...)

Gymnastikskor

En studie:



En viss färgskillnad kan skönjas.

På lördag ska det högra paret invigas i Påskiaden.

Jag glömde ju någon

När jag listade mina tv-crushes tidigare =)
Så den här killen får vara speciell och få ett helt eget inlägg, men så är han något som ingen av de andra är: kille med gitarr! :D

 
Ah, One Tree Hill, back in the days =)

Och han är också med i en fin liten film som heter Prime (eller ja på svenska heter den nog något annat) en kärleksfilm som inte slutar helt gulligt sockersött med "and they lived happily ever after". Och Meryl Streep och Uma Thurman är ju inga dåliga skådisar direkt...

So, life's been... well... not perfect...

Och att skriva av sig om sina problem är en sak, att göra det öppet på en blogg är något helt annat. Men nu har jag fått en välbehövlig spark i röven och börjat ta tag i det, så det bör bli bättre. Det mest akuta är fixat i alla fall. Resten kommer efter hand.

Alltså så bloggar jag om mindre seriösa saker:

Katten - har vårkänslor (tack och lov inte den typen av vårkänslor som leder till kattungar) och spenderar all sin vakna tid utomhus. Insläpade jaktbyten so far: 2x daggmaskar, båda lämnade levande mitt på golvet, mysigt...

Jag har varit en asocial jävel igen, vilket hänger ihop med ja, att livet inte varit bra (som att det blir bättre av att man stänger in sig... whatever, jag är knepig...).
Men nu så, kommande helg - Påskiaden, inget v-dala-lag men väl någon form av hybrid-lag, jag får vara med h-land när den egna nationen sviker ;P Det låter som att det kan bli både fredag - lördag där, ska nog bli bra.
Helgen efter det så ska jag åka söderut och överge mina principer, eller ja, en av dem: att aldrig någonsin sätta min fot på Lidingö. Jag ska på 30-årsfest, Daniel fyller gammal och jag har inte träffat honom på hur länge som helst så det ska bli kul, se om han har förändrats. Kanske till och med kan bli fotboll på fredagen om jag åker ner i tid, fast frågan är om jag vill se DIF efter 0-6 förra veckan.

Jaja, laters!

RSS 2.0